Esence Japonska

Esence Japonska

Sennen no hitoshizuku - dashi, shōyu

Žánr: Dokument

Délka: 100 minút (01:40)

Premiéra:

Země původu: Země původuJaponsko

Přístupnost:

Režie: Shibata Shōhei

Program


Eiga-Sai 2016

Napadlo by Vás, že plíseň, díky níž se rodí japonské sake nebo sójová omáčka, vypadá při pořádném zvětšení jako křišťálový lustr? Viděli jste někdy, jak houby shiitake prorážejí stromovou kůru? Umělecký dokument Esence Japonska, čarokrásná a zároveň nesmírně objevná sonda k pramenům japonské kuchyně i japonské duše, vznikl v japonsko-francouzské koprodukci. Stařenky, sbírající chaluhy na odlehlém pobřeží Hokkaida, novicové v zenových klášterech, kteří krmí z ruky hladové duchy, i jejich moudří představení, slavní kuchaři v kjótském Gionu i rodiny, které po staletí na půdě svého domu fermentují sójové boby - ti všichni by měli být zapsáni na seznam světového dědictví UNESCO společně s japonskou kuchyní...

Galerie

Pro lepší přizpůsobení obsahu pro Vás, bezpečnosti, měření statistik návštěvnosti a lepší zpětné vazbě tento web používá cookies. Klikáním a navigováním po stránce souhlasíte s tím, že sbíráme o Vás anonymní informace přes cookies. Více informací o používání cookies na naší stránce najdete zde.